MITT SOMMARPARADIS….IL MIO PARADISO DELL’ ESTATE

MITT SANNA HEM

collage rvik_1.jpg

Godmorgon kära bloggvänner!
Det finns nog en plats på jorden som är lite mer hemma för oss och där lugnet kan infinna sig till 100 %. Den platsen för mig är Rågårdsvik. Rvik är ett litet samhälle som ligger på ön Skaftö mitt i Bohuslän som jag redan skrivit är min farmor född här så här finns djupa band. När jag var liten kördes man hit redan första dagen på sommarlovet och tillbaka till Gbg dagen före skolan skulle börja. Då båda mina föräldrar jobbade på Sahlgrenska och inte kunde vara här hela sommaren blev det att bli passad av mormor, gammelmoster eller mammas bästis Marianne.

kanoter.jpg

Den här sommaren är ju magisk. På kvällarna lägger sig ett lugn och ett ljus över “bygden”. Istället för att promenera på morgonen tar jag på mig gympaskorna och lunkar fram med kameran på magen efter middagen istället! En sak har jag förstått att det är en hel vetenskap att ta ett bra kort……men jag fotar på 🙂

 

collage orangeskor.jpg

CASA MIA

Mitt hus här på landet är min borg. Antagligen känner jag mig mer harmonisk här då huset inte är belamrat med skolväskor, träningsväskor etc. Det är lite orättvit mot mitt fina hus i Moltrasio men det är här jag trivs bäst 🙂
Det skall väl också sägas att lägenheten i Italien planerade vi när vi var två ungdomar utan barn medan detta hus är planerat av en trebarnsmamma med ett helt annat tänk.

Nu blir det att åka och handla mat inför dagen sen tror jag att jag skall jobba lite på brännan. Familjen Galli är blekast i “Viga” som Rågårdsvik kallas av urinvånarna.

Har ni ett paradis på jorden?

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.