TARTE TATIN MED KARAMELLISRERAD RÖDLÖK….TARTE TATIN CON LE CIPOLLE ROSSE CARAMELLATE

EN DRÖM FÖR GOMMEN

Collage lökpaj 1

LÄTT SOM EN PLÄTT

God morgon! Dan före ja….vad skall vi kalla 1 dagen på semestern? Jag är taggad! Nu på morgonen blir det uppfräschning av kärringa Galli! Fötter, händer och vaxning. Jag är ju en väldigt rastlös person , genetiskt 🙁  så jag lider mig igenom timmarna på skönhetssalongen när man borde njuta istället!

Här kommer recept på VÄRLDENS godaste paj 🙂 Den passar som drinktilltugg, på buffén  eller bara rätt upp ner med en god sallad som tillbehör.

lökpaj.jpg

SOMMAR OCH SOL

TARTE TATIN MED KARAMELLISERAD RÖDLÖK

500 g rödlök

5o g smör

5 msk råsocker

5 msk fin balsam vinäger ( köp ALLTID kvalité)

ett pajskal ( Italien har jätte goda sådana 🙂 )

färsk timjan till garnering

Smält smöret i en rund panna som går att använda även i ugnen. Skiva rödlöken och bryn den ett litet tag sedan på med socker och karamellisera! När detta moment är klart häll över balsamvinäger och kör på rätt hårt så vätskan dunstar bort. Låt svalna! Sedan lägger ni på pajskalet som ett lock och tryck till kanterna ordentligt. Nagga skalet och in i ugnen på 160 grader i ca 20 minuter! Vänd på “steken” och lägg på en rejäl knippe timjan! Lika god varm som kall! Buona Fortuna!

Collage_ lila sko_1

LILA, VIOLA ELLER PURPLE

I morgon bär det i väg kl 06.00 och jag hoppas att förbereda ett inlägg innan avgång 🙂

Hursomhelst kommer jag att lägga ut från telefonen så kvalitet kanske inte blir den bästa 🙁  men jag kommer igen! Mitt mål är att köra  till Hamburg i morgon men allt beror på ” autobahn”! Vi håller tummarna!

Jag ser att mina inlägg med recept är väldigt omtyckta 🙂 detta glädje mig! Tycker ni att det är en bra blandning på innehållet i bloggen eller vill ni ha mer eller mindre av något?

Kram fron Comosjön!

Con affetto Ceci

BILDER:PINTEREST ( inte alla dock)

 

4 thoughts on “TARTE TATIN MED KARAMELLISRERAD RÖDLÖK….TARTE TATIN CON LE CIPOLLE ROSSE CARAMELLATE

  1. Vilken balsamvinäger är bäst ? Och var köper du den Passerar Como under nästa vecka och tänkte att köpa med en flaska till min amerikanska släkt vore en bra id’e?

    1. Hej Helene! Jag köper oftast vinäger på Benett då de har ett bra urval! 250 ml runt 10 € ( inte under) , jag vill gärna ha den lite krämig! Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.