VÄLKOMMEN TILL DEN ITALIENSKA SKOLAN….BENVENUTI ALLA SCUOLA ITALIANA

FRÅN 0 TILL 100

utsikt skola

UTSIKTEN FRÅN SKOLAN I MOLTRASIO

Godmorgon kära bloggvänner! Nedräkningen har börjat och nu är det dags att börja tänka på packning, avfrostning av frys etc.

I går var jag som sagt och beställde flickornas böcker till nästa läsår. 600 fu….ng  euro kostade det kalasat och då har jag inte räknat in allt skolmaterial som krävs, block, pennor i alla möjliga färger, linjaler, pärmar, pentagram etc etc…. den listan är lång vill jag lova er 🙁

Anna börjar ju högstadiet i september och Sofia 3 året på gymnasiet ( i Sverige skulle hon ha börjat 1 ring, som vi sa på min tid ). Paolo skall börja sista året på naturvetenskapliga programmet i Gbg så där behöver jag inte tänka på något för det gör ju Svenska staten 🙂

 

böcker 1.jpg

BÖCKER EN BUSINESS

Sofias busskort kostar mig 45 euro i månaden och då kan hon ENDAST åka från Moltrasio till Como! Vill hon åka någon annanstans får hon köpa lösbiljetter.

Lunchen ingår inte heller så det brukar kosta ca 5 euro om dagen 🙁

Vet ni hur bra ni har det i Svedala?

Jag skall inte bara kasta skit på den italienska skolan för till skillnad från många andra har jag jätte bra erfarenhet av våra barns skolgång. Det är tufft som skam, hur mycket läxor och prov som helst, betyg från 6 års ålder även i uppförande 🙂 men barnen lär sig otroligt mycket och jag vill nog påstå att italienska ungdomar är nog bland de mest allmänbildade som finns!

 

vita loafers

 BRUNATE LOAFERS I VIT NAPPA

Idag blir det att sitta framför datorn och sedan skall jag köra Sofia till Como. Paolo och Anna är på församlingshemmet hela dagen. I kväll skall vi åka och säga hej då till “nonni”. Ha nu en härlig tisdag var ni än befinner er i världen!

Är ni nöjda med skolan era barn går i?

Con affetto Ceci

 

BILD: PINTEREST

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.