ENDIVER MED PANCETTA…..INSALATA BELGA CON PANCETTA

SISTA SÖNDAGEN INNAN SEMESTERN

bellagio.jpgBELLAGIO

Godmorgon kära bloggvänner! Här sitter jag vid datorn medan hela familjen Galli ligger och sover så gott! Jag var nere i Como för att hämta Paolo kl 08.00 som kom tillbaka från ett disco i Bellagio ( andra sidan sjön….) 🙁 . Ja det är härligt med tonåringar det har jag alltid sagt !

Idag skall jag försöka att jobba mig framåt med fakturor, mässinbjudningar etc. Problemet är bara att jag börjat på en ny NETFLIX serie, Revenge…..och nu är jag fast IGEN! Det är allt eller inget när det kommer till serier 🙁

Collage endive 1.jpgGRÖNSAKER JAG ÄLSKAR

Något jag älskar med Italien är att vi har alltid en sk ” contorno” , tillbehör till alla våra maträtter. Oftast består den av grönsaker. Det här är ett recept jag hittat på själv!

I med olja och peperoncino i en stekpanna. Lägg i pancetta och täck med skivade endiver, salta efter behag. På med lock och sätt på spisen på hög värme.

Jag fräser på tills pancettan är stekt och endiverna mjuka. Av med locket och låt gå till vätskan avdunstat! Nu är det redan klart att avnjutas. Passar till kött, fisk  eller bara att ätas rätt upp och ner!

endivsallad.jpgCONTORNO MED ENDIVER

Trist med Sverigematchen igår 🙁 . Jag tyckte killarna gjorde ett toppenjobb men ibland så har man otur helt enkelt….

Nej nu får det bli mer kaffe och kanske “ett” avsnitt av Revenge innan jag tar tag i alla måsten!

Ha en fin söndag?

Hetstittar ni också på NETFLIX serier?

Con affetto Ceci

BILDER: PINTEREST

2 thoughts on “ENDIVER MED PANCETTA…..INSALATA BELGA CON PANCETTA

  1. Hej Cecilia! Vill tacka dig för en riktigt mysig blogg. 😄 Det är verkligen roligt att följa din vardag i Como!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.