5.0 I MAMMAKUNSKAP…….10 E LODE NELLA SCENZA MATERNA

VAD FÖRSÖKER VI BEVISA?

Collagesvart vitt rött.jpg

BRUBATEREBELLE OCH CECI

Godmorgon kära bloggvänner! Kl är 6.30 och mannen har redan gett sig av till jobbet. Nu på morgonen skall jag köra Paolos kompisar till flyget då det är dags att resa hem till GBG! Veckan har gått så fort och snart är det min tur att resa till Sverige.

Jag ÄLSKAR mammorna på 70- talet! Jag beundrar dem! Så coola, halvfabrikat för hela slanten, körde varken till skola eller sportaktiviteter. Man fixade det själv! Min mamma jobbade heltid på akuten på Sahlgrenska i 40 år, 4 barn och en man som reste jorden runt när han inte var i operationssalen! Min mamma, den bästa som finns 🙂

Kommer våra barn att minnas oss som vi minns våra mammor eller som sönderstressad vältränade vrak! Jag har verkligen gått ” all in ” i min mammaroll. Det kan ha att göra med att jag varit hemma och då blir det ens identitet. I Italien är det fortfarande en status att kunna vara hemma. Kvinnorna lägger stolthet i denna syssla. Jag har haft perioder av fruktansvärd frustration då jag känt at det är inte ok att vara hemmafru utan att en kvinna måste jobba och göra karriär!

coca-cola-896056_960_720

COCA COLA NÄR ENERGIN TRYTER

Paolo och Anna skall med församlingshemmet till ett vattenland i dag. Matsäckarna är redan klara. Sofia skall väl kolla Netflix……

Kram på er hoppas ni får en fin dag!

Är det ok att vara hemmafru? Vad tycker ni?

Con affetto Ceci

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “5.0 I MAMMAKUNSKAP…….10 E LODE NELLA SCENZA MATERNA

 1. Såklart det är.Jag är hemmafru i Sverige☺️. Här, i Sverige , blir många provocerade av det…
  Jobbade heltid fram till min äldsta dotters födelse
  Sedan två till tätt inpå. Och en man som driver eget och jobbar jämt? Hur ska det funka annars ? Nu är jag sugen att göra något igen… vi får se vad framtiden bjuder på.
  Hur är det att driva företag i Italien ? Blir man galen av effektivitetsfrustration?

  1. Bra svar! Ja det är nog lättare att driva eget i Sverige får jag för mig. Kostar massor att ha enskilt företag här , du måste ha en revisor😡

 2. Fin blogg du har med många kloka svensk-italienska tankar som jag känner igen mig i. Jag var hemma nästan 4 år, bland det viktigaste och tuffaste jag gjort, ett kul 24/7-jobb utan semester som jag gärna skulle göra om! Barnen växer och nu njuter jag av goa, stora barn men också egna projekt och fler tillfällen att använda något annat än hemmatofflor 😉

  1. Hej Lisa! Allt har väl sin tid som man brukar säga…. jag tycker att det är jätte kul att ha börjat jobba igen efter 15 år som ” full time mummy” Kram från Como😘

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.