PÅ MIN GATA I STAN…. SULLA MIA VIA IN CITTA’

COMO I MITT HJÄRTA…..

via vittorio e.jpg

VIA VITTORIO EMANUELE

Godmorgon kära bloggvänner.

Efter 6 månader i Siena var det dags att flytta till Como. Jag fick tag i en liten etta på Via Vittorio Emanuele, huvudgatan i Como. Det här fotot tog jag i går precis utanför porten jag bodde i! Under de här åren hann jag med att gå på Politecnico ( läste ett år till civilingenjör, på italienska 🙁  ingen lätt match ), efter jag hoppat av hade jag turen att få jobb på Sveriges Turistråd i Milano där jag var i 2 år. Hade så roligt under den tiden. Det var fester och “aperitivi” varje dag 🙂

collage min gata i stan.jpg

MIN PORT OCH BUTIKERNA BREVID

Som den  shoppoholic som jag är/var  ( det var värre förr, jag har skärpt mig nu 🙁 ) så var det väl inte jätte strategiskt att bo mitt i smeten. Alla fantastiska butiker som bara skrek att jag skulle hoppa in och kika lite……

När vi sedan skulle gifta oss så var det dags att hitta ett “gemensamt” boende. Man bor inte tillsammans “officiellt” innan man är gifta! Så var det på min tid i iallafall ( idag är det annorlunda….tror jag ). Hu vad gammal jag kände mig helt plötsligt 🙁 . Vi flyttade till Moltrasio 4 månader efter bröllopet. Som jag skrivit i tidigare inlägg är jag väldigt tacksam över att våra barn fått växa upp i en lien by vid Comosjön.

foto med scharf.jpg

CECI OCH HENNES SKINNPAJ

Bästa plagget..all times! Hittade grymmaste skinnjackan på ZARA i Stockholm när jag var där i våras. Problemet är bara jag har en 16 årig dotter som lagt beslag  på den 🙁 . Ja ja vad är väl en bal på slottet………

Idag är det fullt upp med körningar, läkarbesök och dansuppvisning. Jag avslutar dagen med grillfest här i trädgården för familj och vänner. Följ mig på Instagram så får ni hänga med i mina stories!

Kram från ett soligt o varmt Italien!

Con affetto Ceci

 

 

6 thoughts on “PÅ MIN GATA I STAN…. SULLA MIA VIA IN CITTA’

 1. Läser din blogg med stort intresse. Vi håller på att köpa ett hus i Laglio med plan att flytta dit permanent. Jag är ” mailkompis” med Therese S.. Jag har tre döttrar man och hund.
  Vi hade en mindre lägenhet i Lenno mellan 2009 och 2017. Nu ska vi ”siza” upp😀

  1. Hej Helene. Vad spännande! Laglio ligger ju bara 2 byar upp från Moltrasio. Hur gamla är tjejerna? Mina är 16 och 11. Paolo blir 18 men han har ju flyttat till Gbg!

   1. Hej Alice är 10, Ellen 13 och Tyra 15.
    Moltrasio är fantastiskt. Jag längtar så att få komma tillbaka ”till sjön”.
    Just nu brottas vi med italiensk byråkrati 😖

 2. Förstår att dottern snor jackan, så snygg ju! Det låter riktigt tufft att läsa civilingenjör på italienska. Tror inte att jag skulle fixa det på svenska ens….

  1. Haha, ja det var en utmaning! Hade bara läst italienska i 6 månader innan jag började 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.