DAMSKOR I BAGAGET……SCARPE DA DONNA NEL BAULE

AGENTEN

collage agenten.jpgVOLVO, RESVÄSKOR OCH 007

Godmorgon fina bloggvänner! Tänkte att jag skulle berätta i detta inlägg vad det är jag jobbar med egentligen. Jo förstår ni jag är SKOAGENT! För er som droppade in nu så kan jag berätta att Göteborskan träffade en italienare med skofabrik……kunde varit värre 🙂 .

När barnen var små var jag en ” full time mummy” och nu när jag ser tillbaka på den tiden så måste jag erkänna att det  nog var väldigt tryggt och harmoniskt  för dem att ha haft mig hemma. Ni skall ju inte tro att man kan vara mammaledig i ett år, vabba eller få barnbidrag etc i det här landet. Det krävs att en person, om det nu är mamma, “nonna”eller en babysitter tar om hand om hela entouraget. Jag var hemma i 15 år.

kids.jpgMITT LIVSVERK 

Men en dag berättade maken för mig att deras agent för Skandinavien skulle gå i pension och att hela “la Famiglia” tyckte att jag skulle ta över hans jobb! AIUTO! En helomvändning kan man säga. Jag är ju på resande fot under säljperioderna. Jag säljer höst/vinterkollektionen i februari-april och vår/sommar i augusti-oktober. Jag har organiserat mig in i minsta detalj de veckor jag inte är hemma. Den största skomässam i världen, MICAM ligger ju i Milano som tur är så då sover jag ju hemma i Como. Annars så ställer jag ut på SKO OCH VESKMESSEN I OSLO och i Stockholm på NORDIC SHOE AND BAG FAIR .Resten av tiden reser jag land och rike runt och besöker mina kunder!

showroom.jpgCECI I BRUNATES SHOWROOM

Att välja ut kollektionen är inte lätt! Vad skall man välja 🙁 Jag har jobbat i 2 1/2 år nu och börjar att få ett litet hum om vad som säljer uppe i Norden. Jag har ju själv blivit ganska “italianiserad” efter 23 år här  och har vant mig vid mer en sydeuropeisk stil. Men jag måste ändå säga att det går åt rätt håll iallafall, idag  vågar man köpa in lite nyare  modeller och material. Vita sulor vad det ju inte tal om för några år sedan medans idag ser man det överallt. Jag brukar ta med lite av varje, litet klassiskt och lite modernt! Vi har skinnkartor där våra kunder kan välja precis det material de vill producera skon i! Väldigt kreativt och roligt jobb jag fick 🙂 tack Familjen Galli!

Jag kör ju bilen själv upp från Como, men om de resorna skriver vi en annan gång ( tur att det finns ljudböcker )

Nästa tripp blir om 3 veckor. Tredje i år 🙁

Förslag på ljudbok, anyone?

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.