NÄR HEMLÄNGTAN KOMMER…..QUANDO LA NOSTAGLIA ARRIVA

THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING…

Godmorgon kära bloggläsare. Det är mycket nu så jag hoppas att ” keep up the good work” med att få ut ett inlägg om dagen som är min plan!

Vad hade alla vi utlandssvenskar gjort om det inte funnits IKEA! Tack Ingvar, det där gjorde du bra. Om jag inte minns fel så var IKEA Corsico, den första butik som öppnades i Italien. Och även en av Europas största IKEA. Där stod jag en gång för 20 år sedan i svensk folkdräkt och gjorde små laxsnittar, tyvärr har jag inga bilder ( inte så ledsen för det 🙂  ), “smartphonen” inte uppfunnen ännu!

Jag tror att både  vi i utlandet som ni hemma i Sverige har haft IKEA som en tillflyktsort när barnen var små och man bara var tvungen att komma hemifrån ett par timmar. Mina barn har aldrig velat vara i ” lekrummet”, typiskt. Men det blev en del fika i restaurangen.

Igår var jag på IKEA för att handla lite smågrejor. Och till min stora lycka har de tagit in mitt favvogodis i “botegan” : POLLY!

polly.jpg

REN OCH SKÄR KÄRLEK

I början av min tid i Italien så grät jag varje dag och längtade hem. Men jag ville ju samtidigt vara kvar hos min ” amore”. Utan mina föräldrars enorma stöd och ” openmindness” hade jag nog inte fixat det! Man tror att Italien är som filmerna vi ser på tv, glöm det! Det är ett fantastiskt land på många sätt men du måste hela tiden vara uppmärksam 360 grader annars……. Italienarna är otroligt intelligenta och snabbtänktänkta  ( inte riktigt alla då, men många 🙁 ) därför de får lära sig att bli individualister redan från de är små. Vi däremot får ju lära oss att vara bra kompisar och respektera varandra. Jag vill påpeka att det ni läser är hur  JAG upplevt det!

blommiga boots.jpg

DET SKALL VARA BLOMMIGT I SOMMAR

Mina favoritboots! Låga, spetsiga blommiga mockaboots! Jag blir alltid glad av att ha på mig de här skorna.

Passar till alla fårger . Passar till kjol, byxor, shorts etc. VÅGA ta på er färglada skor och stövlar. Inte bara svart,svart, svart……ikea.jpg

EN LITE TRÖTT OCH SLITEN CECI

Jag är trött därför att jag driver taxiverksamhet ( åt mina tonåringar) på nätterna. Nu när skolan slutat finns det ingen hejd på hur mycket de vill umgås med sina kompisar….konstigt med en sådan “lugn” morsa 🙂

Nej nu skall jag sätta fart. Blev ett kort inlägg idag men bättre än inget!

Gillar ni blommiga skor?

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.