DEN FÖRLORADE SONEN ÄR TILLBAKA…. IL RITORNO DEL FIGLIO PRODIGO

KLIPPA NAVELSTRÄNGEN FÖR 2 GÅNGEN

Bor man i det här landet och föder och uppfostrar sina barn här så är risken stor att man blir en italiensk hönsmamma. Jag har blivit det och många av mina svenska vänninor  är det också!

Paolo var bara 15 1/2 när han flyttade till Sverige, då han fyller år i slutet av december. Han hade gått 2 år på naturvetenskaplig linje här i Como och trivts hyfsat bra. Gymnasiet i Italien är 5 år och du börjar vid 14!

Han var skoltrött, omotiverad och inte särskilt lämpad för det italienska gammalmodiga systemet där du bara ska mata in information och helst vara tyst och lydig. Då en väns son precis hade avslutat 3 år på Grennaskolan och varit väldigt nöjd, la jag fram förslaget  till honom om att börja på IB linjen i Gränna. Ingen tvekan…….han sa ja direkt!

Jag har fått oändliga kommentarer och reaktioner på hur oansvarigt det är att skicka iväg sitt barn i så tidig ålder från italienarna! Men med facit i hand så är vi väldigt glada att vi tog beslutet att skicka honom till Sverige även om det blev lite ändringar i programmet 🙁

collage paolo.jpg

PAOLO

I augusti 2016 började Paolo på Grennaskolan. En helt fantastisk miljö och där han fått underbara vänner för livet. Men i mars 2017 fick vi reda på att skolan skulle stänga efter mer än 50 år av verksamhet. PANIK……… vad gör vi nu!

 

gränna.jpg

PAOLOS ELEVHEM  “VULKANEN”

Det fanns ju bara 2 alternativ kvar då han absolut inte ville till Sigtuna. Tillbaka till Italien eller flytta till Göteborg. Inget svårt val för honom i det läget. GÖTEBORG förstås 🙂

Som tur var hade han läst mer eller mindre alla kurser från årskurs 1 på det naturvetenskapliga programmet i Gränna. Detta gjorde att han utan problem kunde hoppa in i 2:an i augusti förra året. Han går nu på ett toppengymnasium i Göteborg som heter LM Engström och stormtrivs. Detta har varit möjligt tack vare att morfar tagit honom under sina vingar 🙂 Pappa du är BÄST!

Jag skall inte glömma mina bröder med familjer som även de får hjälpa till att sträcka upp pojkvaskern emellanåt! Love ya!

Paolo är även mycket aktiv, och detta hjälper mig att vara lugn här hemma i Italien ( då det första han gjorde när han kom till Gbg var att köpa sig ett PS4 🙁  ). Han spelar fotboll i Askims IK ( målvakt) och är med i Göteborgs Sjövärnskår sedan sommaren 2016.

Collage gbg.jpg

HOME SWEET HOME

Göteborg kommer alltid att vara min hemstad. Där är jag född och levt hela barn och ungdomen. Jag är så glad och tacksam att Paolo också får bli en dela av den här underbara staden. Han har redan lagt sig till med en riktigt bred göteborgska och humorn är det inget fel på heller. Puhh….

Ha det gött!

Con affetto Ceci

 

One thought on “DEN FÖRLORADE SONEN ÄR TILLBAKA…. IL RITORNO DEL FIGLIO PRODIGO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.