VAD HÄNDER I BYN?……COSA SUCCEDE IN PAESE?

KVARTEREN KÄMPAR MOT VARANDRA

God morgon kära bloggvänner. Söndag och solen stålar äntligen i mitt älskade Moltrasio. Hela familjen ligger och sover, men jag har redan varit ute och lämnat en citronkaka jag bakat till en välgörenhets försäljning utan för kyrkan i dag.

Men vad är det som händer i Moltrasio……jo nu skall ni få höra:

Varje år anordnar byn liknande ” tornerspel” mellan de 5 olika kvarteren i Moltrasio. Festligheterna gick av stapeln i går kväll och kommer att hålla på i 2 veckor. Förra året vann vårt kvarter “NIASC” men jag är inte med och tävlar aktivt…..redan så får jag kämpa mig till gymet på mornarna, ni kanske har förstått att jag är lite av en soffpotatis 🙂  Varje kvarter har sin färg som de dekorerar hus, vägar, grindar etc med!

niasc 1.jpg

VÅRT KVARTER “NIASC”

lila skor.jpg

LILA BRUNATE MULES I SATIN OCH SILVER KLACK

PALIO COLLAGE.jpg

PALIO MOLTRASIO

Här ser ni de 5 olika “contrade”, kvarteren i Moltrasio. Många av tävlingarna hålls uppe på fotbollsplanen i byn. Håller er uppdaterade om hur spelen fortskrider 🙂

Ni kanske har hört talas om en fantastisk stad i Toscana som heter SIENA. Det var mitt första stopp i Italien. Jag bodde där i 6 månader för att studera italienska. ( jag o amore pratade tyska det första året ). På helgerna kom Andrea ner eller så tog jag tåget till Milano. Varför berättar jag detta för nu då? Jo därför att  “IL PALIO DI SIENA”  är de mest kända tornerspelen i Italien. De hålls varje år i juli och folk kommer från hela världen för att delta. Kanske något att tänka på! I vilket fall som helst är Siena värt ett besök!

palio siena 1.jpg

IL PALIO DI SIENA

Idag är inte vilken dag som helst för i kväll kommer min älskade son till Italien i 2 1/2 vecka. Skall bli underbart att få curla honom lite 🙁

Vi har inte setts sedan i påskas ……

Är det förtidigt låta barnen stå på egna ben redan vid 15 års ålder?

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.