SKOR OCH SPAGHETTI…….SCARPE E SPAGHETTI

SHOES AND SPAGHETTI

collage shoes and spahetti.jpg

Godmorgon mina bloggvänner. Kanske ni har blivit några fler den här veckan! Lördagar  är för oss som vilken annan dag som helst. Mannen går till jobbet kl 07.00 och jag är och har alltid varit en morgonmänniska så jag studsar upp jag med. Idag är vi lite extra trötta då vi fick sätta kl på 02.00 i natt för att hämta dottern med kompis på ett disco nere i Como 🙁 Många italienska barn går även i skolan på lördagar, men det har aldrig våra gjort som tur är.! Så gammalmodigt och omodernt kan man tycka men det är föräldrarna som vill ha det så……jaja efter 23 år är det fortfarande mycket man inte förstår av det här landet 🙁

Igår avslutade jag ett viktigt kapitel i mitt liv.  3:e och sista barnet slutade låg/mellanstadiet här i vår lilla by. I 15 års tid har jag gått fram och tillbaka flera gånger om dagen mellan dagis och skola och lägenheten…..

Alla eftermiddagar man stått utanför skolbyggnaden och tjatat med mammorna ( är det något italienska morsor kan så är det att gå in i polemik om ALLT! )

Jag kommer att se tillbaka på småbarns åren med värme i hjärtat. Att få växa upp i en liten by med stor gemenskap mellan de som bor där är faktiskt väldigt positivt.

anna till skolan.jpgA PÅ VÅG TILL SKOLAN I HÖSTAS

blå pumpBRUNATE  PUMP I HAVSBLÅ MOCKA MED SILVERKLACK

SKOR är väl det bästa som finns. Alla människor kan känna sig fina i ett par nya skor. Det spelar ingen roll om man är kort, lång, smal, lite rund……skor passar alla typer. Men är det något som jag vant mig vid här i Italien så är det att gå i kvalitetsskor. Bekväma läster och mjuka skinn, då är liksom biffen fixad, vad kan gå fel…..inte mycket. Finns det något värre än att ha ett par nya hårda , obekväma skor på årets party…och bli sittandes vid bordet och våndas istället för att rocka loss på dansgolvet.

noodles-2234856__340

SPAGHETTI då, vad kan vi säga om det. Helt klart bästa, godaste, elegantaste pastasorten som existerar. Här kan vi lätt använda uttrycket ” LESS IS MORE”.

Italienarnas favorit: aglio, olio e peperoncino är ett bra exempel på detta.

Hetta upp olja ( extra vergine, såklart) i en stekpanna , i med peperoncino ( cayennepeppar ) och vitlök efter tycke och smak.

När spaghettin är “al dente” ( det finns alltså tuggmotstånd kvar) över med den i pannan och blanda runt. På med riven parmesan för den som vill……..e Buon Apetito!

 

VAD FÖREDRAR NI, SKOR ELLER SPAGHETTI?

Con affetto Ceci

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.