I COMO MED TJEJKOMPISARNA…..A COMO CON LE AMICHE

INTE 20 LÄNGRE…….

vit kavaj.jpg

Godmorgon! Som sagt, inte 20 längre. Sovit 4 1/2 timme i natt och är rejält seg idag, MEN DET VAR DET VÄRT 🙂

Alltså vårt svenska tjejgäng här i Como är helt fantastiskt. Vi är runt 15 st men givetvis så kan inte alla komma varje gång. Jag skulle nog kunna påstå att 95% av oss är gifta med italienare……..HELP US! Ni som inte är från Göteborg får lära känna min/vår ironiska humor i den här bloggen.

Utan de här tjejerna skulle mina 23 år här i Como  varit så mycket jobbigare och tuffare. Jag är en av de “yngsta” svenskorna i gruppen , vilket gör att jag glidit på ett bananskal genom all problematik då mina äldre vänninor redan gått igenom ” la merda” före mig! Tack för det!

Gårdagen……

collage la vita e bella.jpg

LA VITA E’ BELLA

Vi har turen att en av Comos bästa och mest populära restauranger ägs av en våra medsystrar,  Pernilla och hennes man.

Restaturangen heter “La vita è bella” och ligger nere vid sjön i centrala  Como. Där brukar vi träffas och njuta av den fantastiska maten och av varandras sällskap. I går tog faktiskt de flesta en “insalatona”, stor sallad. Ni ser på bilden här ovan. Min var magisk!

De här kvällarna är rena “bootcampen” för själen, inte för kroppen dock 🙁

collage med Perni.jpg

JAG , PERNILLA OCH MINA STRETCH BOOTS

Gårdagens outfit var den klassiska kombon: blått och vitt. Kavaj från ZHELDA,  byxor från “PIAF” och skorna givetvis från BRUNATE

Idag slutar skolorna här i Italien. Mina döttrar är nog unika för de vill inte ha sommarlov. De älskar sina skolor, vänner och de flesta av sina lärare. Det kommer att bli mycket “drama” i eftermiddag!

Sommarlovet i Italien är 3 månader och barnen har fullt med läxor att göra under lovet.

Är ni redo att möta sommarlovet! Jag hade tänkt att baka en tårta på äkta svenskt vis…….men det blev inte så 🙁

Har ni gräddtårta till barnen idag?

Con affetto Ceci

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.