ATT BO VID EN SJÖ….ABITARE SUL LAGO

COMOSJÖN, VÄRLDENS VACKRASTE!

collage comosjòn.jpgGodmorgon alla bloggvänner!

Vem kunde tro när man var 20 och satt på uteserveringarna på Avenyn att man skulle hamna i Italien! Inte jag iallafall. Men här bor jag nu sedan snart 23 år tillbaka och summa summarum så är jag mycket tacksam för det liv jag fått i mina händer. Att komma som 23 åring till ett helt nytt land, att inte kunna språket att inte förstå de sociala koderna är en enorm utmaning. Men med öppet sinne och hjärta så fixar man det till slut. Ingen dans på rosor precis, men vem har inte sina “ups and downs” under livets gång.

como stad.jpg

COMO STAD

Comosjön ligger i norra Italien har formen av ett upp och nedvänt Y. Comosjön är Italiens 3:e största sjö och längst ner vid ena benet  ligger Como, där jag bor och och vid andra benet ligger en stad som heter Lecco.

I Como bor ca 85 000 invånare. Och jag bor i en av de små byarna längst sjön som heter Moltrasio.

Como är känt för sina textilindustrier. Här produceras allt från finaste sidenet till polyester. De stora italienska modehusen har givetvis mycket av sin produktion här. Men även turismen en stor inkomstkälla.

Många kända filmer har  spelats in här. Som b.l.a James Bond och Oceans 12. Snyggingen George Clooney bor två byar upp från min. Inte träffat honom ännu tyvärr 🙁

lungo lago.jpg

Med en och en halv timme till Alperna och två  timmar till Rivieran  så går det ingen nöd på oss Comobor. Men många föredrar att stanna och njuta av sjön på helgerna. Tex stanna i någon liten mysig by och äta lunch och sen promenera längst ” lungo lago”.

Personligen har jag en man som jobbar varje lördag…grrrr.. så jag får njuta i min egen lilla trädgård.

Jag gillar inte att ta mig utanför dörren på söndagar då Como är invaderat av hundratals cyklister som ligger i stora klungor på vägarna:-(

När jag blivit lite varmare i kläderna i mitt bloggande kommer jag att göra en Comoguide till er  med hotel, B&B, restauranger, shopping etc

Kram nu blir det gymet för mig!

Con affetto Ceci

3 thoughts on “ATT BO VID EN SJÖ….ABITARE SUL LAGO

  1. Härligt! Vi som inte bor vid Comosjön får hålla tillgodo med Kåsjön och hoppas på att Bollenkollen håller öppet😘

    1. Hej Marie. Det finns två tåglinjer från Milano till Como. Ferrovie dello Stato som går från centralstatonen i Milano till stationen San Giovanni i Como. Eller ett privat tåg, Ferrovie Nord, som går från en station, Cadorna, som ligger väldigt centralt i Milano och sedan går hela vägen ner till sjön i Como. Kul att du tittade in. Kram Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.