BÄSTA VÄNNER 2018, RÖTT OCH ROSA……MIGLIORE AMICHE 2018, ROSSO E ROSA

RÖTT OCH ROSA, PASSIONENS  OCH KÄRLEKENS FÄRGER

rödrosa rosor.jpg

Kära bloggläsare, välkoma tillbaka. Måndag morgon och sista skolveckan…ett läsår till har flugit förbi. Skönt med sommarlov nu. Flickorna som bor i Italien är jätte trötta efter ett år av studier och dans. Stora tjejen klarar sig utan sk ” debiti” , dvs underkända ämnen som skall tentas av i september. Lill tjejen skall böra högstadiet ( det gör man vid 11 års ålder i Italien) så inga sommarläxor för henne heller:  Tack och lov! Äldsta barnet, sonen som flyttat till Sverige och går ut 2:a året på natur i Göteborg på fredag , berättade för mig igår att han NOG måste läsa lite matte i sommar…WHAT IS NEW.

Vi kommer tillbaka till italienska skolsystemet i ett annat inlägg….. måste bara förbereda mig mentalt först 🙂

röd rosa vid blomma.jpg

ÄLSKAR DEN HÄR COMBON, RÖTT OCH ROSA

När jag var liten var det NO NO på att blanda rött och rosa. Även blått och svart gick inte att kombinera………

BRUNATE skorna är en modell som kallas “MULES” eller om man vill “slip in”. Skinnet är i rosa pärlemo.

Väskan kommer från ett italienskt märke som heter REBELLE och jag sålde deras väskor i några säsonger.

rödrosa collage.jpg

Jag tycker faktiskt att årets sommarmode är fantastiskt. Det finns verkligen inget rätt eller fel i år. Man blandar hej vilt rutigt, blommigt, randigt etc. Alla färger får vara med på festen :-). Jag vet att det är väldigt mycket pastellfärger i sommar och jag älskar det….dock inte på mig själv då jag redan har ett pastellrosa ” face”.

Idag skall jag ta en snabb sväng till fabriken och se om jag kan få lite inspiration. Smygtitta på lite nya material och modeller  inför nya kollektionen SS19 etc. Skolan slutar 12.30 hela veckan så det blir att vara hemma till lunch.

cropped-img_2874.jpg

FESTSKO I RÖD MOCKA

Här vid Comosjön är det grått och mulet men varmt och fuktigt. På ett sätt skönare än när solen är framme och man inte ens kan vara ute.

I eftermiddag blir det att städa och röja här hemma. Helgen var väldigt intensiv så jag har bara låtit hemmet bero. Och som grädden på moset hade 16-åringen en kompis här  hela helgen…ni vill inte se hur deras badrum ser ut!

Tur att minstingen är en manisk pedant! Har INTE tagit efter sin mor kan jag lova er. Det är 100% italienska gener 🙂

Ha nu en härlig start på veckan.

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.