ITALIEN ELLER SVERIGE…….ITALIA O SVEZIA

2018…..har nu bott i Italien exakt halva mitt liv. En ganska så speciell känsla. Jag tror att de flesta utlandssvenskar kan identifiera sig med att helt plötsligt en dag når man punkten när man varken är kött eller fisk ( italienskt ordspråk : Ne pesce ne carne )!

Man känner sig svensk i Italien och italiensk i Sverige ( i mitt fall). ceci balkong.jpg

CECI PÅ BALKONGEN I MOLTRASIO EN VINTERDAG

Var trivs du bäst? Italien eller Sverige? Längtar du tillbaka till Sverige? Maten är väl godare i Italien? Klimatet idem ( ja inte i år iallafall 🙁 ). Skolsystemet? Sjukvården? JÄMSTÄLDHETEN??? Etc, etc, etc…. jag kan hålla på i evighet.

Jag tänkte berätta i den här bloggen om mina personliga erfarenheter. Jag hoppas att inte kränka någon men MITT LIV ÄR MITT LIV och jag hoppas att ni kan acceptera mig för den jag är!

ITALIEN ELLER SVERIGE?

moltrasio sunset.jpg

SOLUPPGÅNG I MOLTRASIO

rågårdsvik båttur.jpg

SOLNEDGÅNG I SVERIGE

Jag ÄLSKAR verkligen mina två hemländer. Jag har också den enorma lyckan att få bo på två helt unika platser på jorden. Moltrasio, liten fiskeby vid Comosjön och på Skaftö, en ö mitt i Bohuslän.

ITALIEN ELLER SVERIGE? Det hör ju dock till saken att jag lever mitt vardagsliv med skola, träning, matlagning och STRESS och allt annat vardagen för med sig , i Italien. Detta medför ju såklart att jag är mycket mer irriterad på detta land än vad jag är på Sverige. I Sverige tillbringar jag ju framförallt mina semestrar och när jag är uppe på jobb så är det ju bara jag och mina skor och det är semester det med, hihi.

collage mat.jpg

FRUTTI DI MARE VS RÄG

Mat är ju ett ämne som kommer att återkomma i den här bloggen med stadig frekvens. Jag älska MAT! Mat är minnen. MAT blir nya minnen! Spaghetti med frutti di mare på vår favorit restaurang, RISTORANTE LA VERANDA  här i Moltrasio eller nyfångade räkor från ATLANTIC I GRUNDSUND som sedan intas med underbara vänner på “bänken” i VIGA ( Rågårdsvik)? BÅDA såklart!

vinter stockholm.jpg

KLIMATET

No comment for the moment!!!!!!!!

Nej, nu kära läsare måste jag slänga i hop en pasta för att sedan köra tjejerna till ytterligare en dansuppvisning. Ha en fin söndag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.