PASTA VID SJÖN…….PASTA SUL LAGO

PASTA CON PANNA, PISELLI  E PROSCIUTT0

panna prosciutto

Godmorgon kära läsare. Låt oss göra bloggens första matinlägg. Jag kan väl börja med att säga att jag med italienska mått var en totalt katastrofal hemmafru. Jag var hemma i 15 år och tog hand om hem och tre små barn. MEN.…när det kommer till matlagning så har jag ett enormt intresse och passion …….ni förstår det enda som jag gillade med att vara hemma var att laga mat, baka och ha huset fullt med folk.

I går kväll lagade jag en god och snabb pasta med kokt skinka, ärtor och grädde. Perfekt när kylskåpet gapar tomt. Dessa 3 ingredienser brukar dock alltid finnas hemma. Jag vill påpeka att alla mina recept är personliga så som jag tycker om dem! Mitt sätt att laga mat kanske inte alltid är korrekt men det är HOW I DO IT.

pasta prosciutto 2.jpg

DU BEHÖVER TILL 4 PORT:

300 g pasta

150 g kokt skinka av god kvalitet

4 dl små frysta ärtor

3 dl vispgrädde

1 msk smör

salt

peppar

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att sätta på en stor kastrull vatten till pastan. Jag saltar alltid när vattnet kokat upp, men det gör man ju som man vill!

I en stor stekpanna lägg i smöret och låt det smälta. I med skivad skinka och låt den steka runt på låg värme.

Häll på de frysta ärtorna, salta lite och låt det fräsa runt en stund. Sedan skall grädden i och på med lock. Detta skall nu puttra på låg värme tills det blir krämigt och under tiden häller ni i pastan i det kokande vattnet. ATTENTION…. smaka av pastan hela tiden så den inte blir överkokt. Det måste finnas tuggmotstånd. Häll av en mugg av pastavattnet som sedan används för att blanda runt såsen med pastan till rätt konsistens.

I Italien häller man alltid över pastan i såsen på slutet! Lägg upp på tallrik och ta några rejäla drag med pepparkvarnen efter tycke och smak.

Buon Apetito

 

pasta foto.jpg

Jag tycker att det är viktigt att välja en bra pastasort. Här är två av mina favoritmärken. Jag tror man kan köpa de i Sverige oxå.

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.